hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > خراسان شمالی| گلایه کشاورزان از پایین بودن قیمت فروش

خراسان شمالی| گلایه کشاورزان از پایین بودن قیمت فروش

سیب باغ‌های خراسان شمالی امسال هم درشت است و هم باکیفیت و شیرین اما آنچه کشاورزان این منطقه را نگران کرده قیمت پایین محصول است. 

به گزارش ایسنا، این روزها برداشت محصول سیب‌درختی از باغات خراسان شمالی آغازشده است و باغداران منطقه سخت مشغول تلاش و فعالیت هستند تا محصول خود را که زحمات زیادی در مراحل کاشت و داشت انجام داده‌اند، هم‌اکنون برداشت کنند. باغداران خراسان شمالی در طول سال زحمات زیادی برای تولید محصول خود می‌کشند ولی متأسفانه در موقع برداشت و فروش محصولات خود با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شوند و این امر نگرانی‌های زیادی را برای این قشر تلاشگر جامعه به دنبال دارد.

قیمت فعلی فروش سیب برای باغدار صرفه اقتصادی ندارد

یکی از باغداران شیروانی است که در سال گذشته رتبه ملی را تولید سیب به خود اختصاص داد گفت: قیمت فروش سیب بسیار پایین است و برای باغدار نمی‌صرفد که آن را بفروشد. او با اشاره به اینکه اکنون قیمت فروش هر کیلوگرم سیب در باغ دو هزار و 500 تومان است، افزود: این قیمت برای باغدار صرفه اقتصادی ندارد درنتیجه تصمیم بر این گرفته‌ایم تا آن‌ها را در سردخانه انبار کنیم تا در زمان موردنیاز با قیمت مناسب‌تری به فروش برسانیم. او با بیان اینکه هزینه‌های تولید چندین برابر شده است، ادامه داد: اکنون قیمت خرید هر جعبه هشت کیلویی برای قرار دادن سیب‌های چیده شده به شش هزار تومان، کاغذ گراف به کیلویی سه هزار تومان و هر کیلو پوشال به 9 هزار تومان رسیده است. او در ادامه به هزینه‌های کارگری نیز اشاره و اظهار کرد: هزینه کارگری هر کارگر به 100 هزار تومان رسیده این در حالی است که این رقم در سال گذشته 50 هزار تومان بوده و از سوی دیگر هزینه کارگری که کار بسته‌بندی را انجام می‌دهد 200 هزار تومان است و حال هزینه‌های دیگری همچون خرید کود، سم و ... نیز بماند. او تصریح کرد: اگر دلال بخواهد سیب‌درختی یک باغ را بدون اینکه محصول آن برداشت‌شده باشد، خریداری کند، فروش آن تا قیمت سه تا سه هزار و 500 تومان برای باغدار صرفه اقتصادی دارد.

مشتری‌ها بعد از مشاهده هزینه‌های برداشت برای خرید سیب جاخالی می‌کنند

یحیی‌آبادی یکی دیگر از تولیدکنندگان سیب در اسفراین بیان کرد: امسال مشتری خرید سیب کم بوده و یکی از عوامل اصلی آن کیفیت این محصول بوده است. او گفت: هزینه برداشت این محصول در سال جاری افزایش‌یافته و مشتری‌ها بعد از مشاهده باغ، جا را خالی می‌کنند و دیگر سراغ خرید محصول را نمی‌گیرند.

او با اشاره به اینکه در اسفراین سیب بهاره تولید می‌کند، افزود: باوجود مشکلات موجود، طی سال جاری 115 تن سیب بهاره با قیمت هشت هزار و 300 تومان به فروش رساندم که سود خوبی نیز عاید بنده شد. یحیی‌آبادی توضیح داد: زمان عرضه سیب بهاره موقعی است که بازار خالی از میوه‌های بهاره است درنتیجه این محصول به‌خوبی و با قیمت مناسب به فروش می‌رسد.

باغداران خراسان شمالی باید وارد عرصه رقابت شوند

محمدجواد تشکری معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در ارتباط با قیمت پایین سیب و نبود مشتری اظهار کرد: در خراسان شمالی سالیانه حدود 60 هزار تن سیب تولید می‌شود، این در حالی است که در مناطقی همچون دماوند نیز مقدار زیادی سیب باکیفیت‌های مناسب تولید می‌شود. او گفت: شرایط آب و هوایی امسال مناسب بوده و موجب شده تا مقدار مطلوبی از سیب تولید شود و موضوع قیمت این محصول به بحث تجارت بازمی‌گردد و هیچ برنامه و قانونی وجود ندارد که بتوان جلوی ورود و خروج تجار و یا محصول آن‌ها را به منطقه‌ای گرفت. تشکری با تأکید بر اینکه باید باغدارهای این استان وارد عرصه رقابت شوند تا آن‌ها نیز بتوانند سود حاصل را کسب کنند، افزود: در این زمینه لازم است تا باغ دارها به کیفیت تولید توجه ویژه داشته باشند چراکه در امر رقابت‌پذیری بسیار حائز اهمیت است. او تأکید کرد: باغدارهای استان باید بر روی تغذیه محصول سیب کار کنند که این امر سبب می‌شود تا عطروطعم میوه افزایش یابد و از سوی دیگر ماندگاری میوه را نیز افزایش خواهد داد. این مقام مسئول تصریح کرد: اگر تغذیه میوه‌ها مناسب باشد این میوه‌ها براثر بخورد به زمین و یا جعبه بسته‌بندی دچار لک نمی‌شوند. او خاطرنشان کرد: توان ذخیره‌سازی میوه و افزایش ماندگاری آن‌ها در سردخانه‌ها از دیگر عواملی است که باید باغداران سیب به آن توجه ویژه داشته باشند. معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در ارتباط با کاهش قیمت سیب در خراسان شمالی توضیح داد: سیب بهاره این استان در سال جاری حدود یک ماه دیرتر وارد بازار شد و ورود این سیب‌ها تلاقی پیدا کرد با سیب پاییزه درنتیجه بر روی قیمت‌ها تأثیرگذار گذاشت.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد